Tjenester

Hva jeg som ernæringsrådgiver kan hjelpe med

En ernæringsrådgiver har en 3 års utdannelse og kan uansett livssituasjon og utgangspunkt hjelpe deg og gi gode råd om kostholdsendring basert på vitenskapelig dokumentasjon. Jeg hjelper deg å nå dine mål med små grep i hverdagen som kan utgjøre stor forskjell og ha en enorm betydning for helsen din. Jeg har hjulpet kunder med å oppnå gode, vedvarende resultater uten å følge strenge dietter. Jeg har hjulpet kunder med å bli kvitt mageproblematikk og jeg har hjulpet kunder som sliter med betennelser med å få en lettere hverdag som innebærer mindre smerter, plager og stivhet. Med mer. 

Under ser du mine spesialkompetanser og hva jeg kan tilby!

Vektreduksjon

Jeg har hatt mange kunder som har forsøkt ulike typer dietter over flere år uten å ha lykkes. Jeg har hjulpet de med å optimalisere kostholdet sitt og til å finne en livsstil de ønsker å ha og kan leve med, som gir en varig livsstilsendring.

Kosthold for gravide og ammende

Hovedmålet med riktig ernæring i svangerskapet er å gi fosteret optimale forhold for utvikling og vekst samtidig med at mors helse ivaretas. 

Amming krever ekstra energi og næringsstoffer. Morsmelkens innhold av næringsstoffer varierer med morens kosthold. 

Spedbarnsernæring/barn

Dette temaet brenner jeg for og elsker å jobbe med småbarnsforeldre som vil gi barna sine best mulig utgangspunkt, med enkle grep og oppskrifter.    

Spedbarn bør få morsmelk/erstatning de første 4-6 månedene. Det vil være individuelle forskjeller når barnet skal, og bør starte med fast føde. 

Grunnlaget for sunne matvaner legges tidlig i barnets liv. 

Mage-tarmsykdommer og intoleranser

Malabsorpsjon (manglende opptak av næringsstoffer), cøliaki, laktoseintoleranse, irritabel tarmsyndrom (IBS), inflammatorisk tarmsykdom (Ulceriøs kolitt og Crohns sykdom)

Forskjellige typer intoleranser og allergier kan føre til restriksjoner i matvareutvalg. Det er viktig å bevare næringsinnholdet i kostholdet og dermed viktig å finne gode erstatningsprodukter.

Kroniske betennelsessykdommer

Revmatisme (artrose, leddgikt, psoriasis, Bekhterevs sykdom, fibromyalgi, urinsyregikt) og endometriose.

Diabetes type 2 og insulinresistens

Kosthold og regelmessig fysisk aktivitet er essensielt i behandling av diabetes type 2. 

Kosthold i forbindelse med trening og økt prestasjon

Det er spesielt viktig med riktig kosthold for maksimal prestasjon. Hvordan du presterer og hvor fort kroppen din restituerer seg mellom øktene henger sammen med hva du spiser, både før og etter fysisk aktivitet.

Jeg tilbyr også treningsprogram. Kontakt meg for mer info. 

Hjerte – karsykdommer og kolesterol

Lipidverdier som kolesterol og triglyserider påvirkes i stor grad av hva vi spiser. Med riktig kosthold kan disse verdiene styres i riktig retning.

Kostråd for vegetarianere og veganere

Vegetarkosthold kan være fullverdig ernæringsmessig dersom det er godt sammensatt. Nøkkelen er god balanse mellom ulike næringsstoffer, variasjon og kosttilskudd.  

Generell livsstilsendring

Forebygger forskjellige typer sykdommer og fremmer god helse. Små grep kan ha stor betydning for helsen din.